Září pod drobnohledem kultivovaného kohouta

V září k nám po intenzivním létě přichází energie dalšího vládce čínského zvěrokruhu a tím je kohout. Jeho preciznost a smysl pro detail se nám na konci prázdnin bude hodit při usazení se s příchodem nového školního roku. Po hravém a bezstarostném období opice je to právě kohout, který nám pomůže vnést do života řád. 

Kohout oplývá zvláštní krásou, které si je vědom a dokáže ji podtrhnout výrazným barevným oblečením i vybraným chováním. Přesně jako jeho živý jmenovec, který s grácií řídí všechny své slepice, naparuje se barevným peřím a očekává ocenění své jedinečnosti v kteroukoli denní nebo noční dobu. Tak i základní potřebou kohoutů je ocenění, obdiv a chvála. Kohout je zvyklý rozhodovat a udílet rozkazy. Potřebuje mít možnost řídit alespoň nějaký aspekt v rámci společenství, jinak upadá do naprosté apatie. Jak již bylo uvedeno výše, kohout miluje detaily a v tomto období nám přináší schopnost je vidět. Podpořme ho pochvalou a on se nám odvděčí vnímáním nepodstatných maličkostí, které mohou podstatně ovlivnit naše životy. Rovněž miluje kultivovanost a vytříbené chování. Nesnažte se tedy oslnit svého partnera u stánku na klobásy s plastovým kelímkem v ruce nebo šéfa s prezentací v ošoupaných deskách. Naopak inspirujte se kohoutí vytříbeností a smyslem pro detail a povzneste své chování, svůj šatník, svůj domov, své podnikání do vyšších sfér kultivovanosti. A uvidíte, že třeba jen změnou jednoho doplňku můžete ze svých starých a nudných šatů, zvyků, zákoutí vytvořit úplně nový skvost.

Měsíc září je zároveň propojen se energií kovu. Ten přináší do našich životů naplňování a dozrávání. Jeho podstatou jsou řád, pravidla, omezení a vymezení, tak zkusme nastavit pravidelný denní rytmus a přijměme se vděkem tuto dobu, která nám velmi pomůže stanovit hranice a začlenit každodenní barevné rituály do všednosti obyčejných dní. Může to být rituál propojující celou rodinu anebo jen malá myšlenka či čin, které Vás vrátí k sobě a pomohou Vás vyživit. Toto období je také ideální pro studium. Přihlašte se do kurzu, který Vás už tak dlouho láká, vezměte z knihovny měsíce odkládanou knihu a obohaťte svůj život novými znalostmi a moudrostí. Pro získání většího duševního klidu je potřebné chodit dříve spát a vstávat ráno se slepicemi. Kohout Vás v tom svým ranním kokrháním jistě rád podpoří. Shromažďujte svou duševní energii a pozornost začněte obracet sami k sobě.

Mottem měsíce září je POZORNOST, OCEŇOVÁNÍ A KULTIVOVANÁ KRÁSA.